ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Δελτία τύπου

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΔΕΔΥ Κατέπεσε όλο το απαράδεκτο κατηγορητήριο της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη Σπανάκη πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

         ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΧΩΔΕ

(Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΔΕΔΥ

Κατέπεσε όλο το απαράδεκτο κατηγορητήριο

 

Κατέπεσε όλο το απαράδεκτο κατηγορητήριο της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη Σπανάκη πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και σημερινού Υφυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εναντίον των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΟΥ και μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, που είχαν συντελέσει στην αποκάλυψη της απόπειρας νοθείας στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

 

Μετά από τέσσερες αναβολές (μετά από αίτημα του κατηγόρου) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη το δικαστήριο και αποφάνθηκε ομόφωνα υπέρ της αθωότητας των συναδέλφων αφού όπως είπε δεν υπήρξε εκ μέρους τους «αναληθής, ψευδής κατάθεση» και προσπάθεια «συκοφαντικής δυσφήμισης» του κατηγόρου.

 

Κατά την εκδίκαση ο μεν Β. Σπανάκης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του δήλωση, στην οποία προσπάθησε να «μαζέψει τα αμάζευτα», οι δε κατηγορούμενοι επανέλαβαν ότι όσα είχαν καταθέσει σε όλα τα στάδια της προδικασίας αποτελούν τα πραγματικά γεγονότα, τα όποια εξάλλου είχαν καταθέσει και οι δύο δικαστές, που διενεργούσαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι τις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες και θεωρήθηκαν «αναγνωστέα». Η όλη υπόθεση είχε καταγγελθεί από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και από την ίδια την ΑΔΕΔΥ η οποία στήριξε και τους κατηγορούμενους.

 

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης συνέπεσε με την ποινικοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου του  δικαιώματος στην περιφρούρηση της απεργίας με την απειλή ακόμα και φυλάκισης, ενώ τον ίδιο φρόντισε να τον απαλλάξει η κυβέρνηση του από την κατηγορία της νοθείας με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είχε προωθήσει (άρθρα 63 & 100 του Ν. 4689/2020).

 

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε την γνήσια αντιπροσώπευση σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες, γνωρίζοντας ότι κυβέρνηση και εργοδοσία δεν παραιτούνται από την προσπάθεια αλλοίωσης των συσχετισμών, γι’ αυτό εξάλλου νομοθέτησαν και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.